11.5.07

Potrošač budućnosti

Nedavno sam prisustvovao prezentaciji na temu "Economy & ecology". Ništa revolucionarno nisam saznao, ali sam shvatio nekoliko stvari koje će se u budućnosti potvrditi.



Iako je neshvatljivo kako bez milosti uništavamo sami sebe u želji da se domognemo kojeg "novčića" više, stvarnost je ta koja nas upozorava kuda idemo. I iz samog naziva prezentacije je vidljivo što nam je prioritet. Svjestan sam da nije lako u današnje vrijeme naći optimalnu razinu koja će zadovoljiti gospodarski rast i održivost planeta.



Ono što bih htio naglasiti da do sada (i još uvijek) uzimamo planetu da bi dali sami sebi. Dugoročno gledajući najbolje će proći oni koji će uzimati planetu da bi tom istom planetu pomogli. Zemlja je već sada i biti će u budućnosti najveći potrošač i klijent. Onaj tko će proizvoditi proizvode i usluge za planet Zemlju definitivno će prosperirati i to na dulji rok. Što god da proizvedemo, a može pomoći da se planet oporavi - to će biti jednostavno "progutano" jer vlade i narodi su dužni pomoći da Zemlja "udahne" malo svježeg zraka.



Neke organizacije su to već shvatile, planet Zemlja će sigurno postati potrošač No. 1.





Powered by ScribeFire.

No comments: